Skellefteå Airport

Djur på flyget

Vill du ta med ditt sällskapsdjur på flyget?

Inrikes

Hund och katt får följa med i kabinen om du har reserverat plats i förväg, övriga djur måste placeras i lastutrymmet. Boka plats för djur i förväg via SAS Customer Contact Center, telefon 0770-727 727. Djur kan även sändas som flygfrakt enligt särskilda regler. Kontakta ditt flygbolag.

Information om ledarhund, se Flygresehandboken för funktionshindrade.

Utrikes
Sommaren 2004 förenklades bestämmelserna för utlandsresor med hundar och katter i och med att så kallade pass för sällskapsdjur infördes. Utöver EU-länderna har passet tagits i bruk i Norge, Schweiz, San Marino och Liechtenstein. Tänk på att det kan ta tid – 4 till 5 månader om hunden saknar giltig rabiesvaccination – innan passet är färdigt.

Alla flygbolag tillåter inte sällskapsdjur vid utrikesflygningar. Kontakta ditt flygbolag eller researrangören för att höra vad som gäller.

Vänd dig till Jordbruksverket
Det finns en hel del att tänka på innan du bestämmer dig för att ta med din hund eller katt på utlandsresan. Vänd dig till Jordbruksverket som ansvarar för kontrollen av levande djur som förs in i eller ut ur Sverige. På Jordbruksverkets webbplats hittar du alla bestämmelser för in- och utförsel av hund, katt och övriga djur samt de blanketter som krävs.

Där finns också information om vad som gäller för att få resa tillbaka in i Sverige efter att ha varit i olika länder samt listor över EU-länder samt låg- och högriskländer.

jordbruksverket.se